Projektnyitó rendezvény​

2023. július 19-én megrendezésre került a KEHOP-2.1.11-21-2022-00008 azonosítószámú, „Borsod megyei regionális víziközmű rendszerek bővítése keretében távvezetékek építése”...

2023. július 19-én megrendezésre került a KEHOP-2.1.11-21-2022-00008 azonosítószámú, „Borsod megyei regionális víziközmű rendszerek bővítése keretében távvezetékek építése”, az „ÉRV Zrt. Miskolc-Borsodi régió közötti kooperációs vezeték létesítése”, valamint a „Verpelét és térsége biztonságos vízellátása” című projekthez kapcsolódó sajtónyilvános projektnyitó rendezvény. A beruházás mindösszesen 13.450.186.822 Ft uniós támogatásból valósul meg. A projektek során megépülő távvezetékek és komplex víziközmű-fejlesztés révén a közvetlenül és közvetve érintett települések lakosai részére is biztosított lesz a biztonságos és minőségi ivóvízellátás.

A beruházással közvetlenül és közvetve érintett települések: Arnót, Boldva, Borsodszirák, Bükkszenterzsébet, Felsőzsolca, Gesztely – Újharangod, Gömörszőlős, Kelemér, Megyaszó, Meszes, Parasznya, Radostyán, Ragály, Sajókápolna, Sajólászlófalva, Sajópálfala, Sajósenye, Sajószentpéter, Sajóvámos, Serényfalva, Sirok, Szalonna, Szentdomonkos, Tarnalelesz, Tarnaszentmária, Trizs, Varbó, Verpelét, Ziliz, Zubogy.

A teljes beruházás tervezetten 2024-ben ér véget. A mihamarabbi megvalósításért és a munkafeladatok magas szintű végrehajtásáért a Vállalkozóval együttműködésben mindent megtesz az építtető és üzemeltető ÉRV. Zrt., folyamatosan tájékoztatva az érintetteket.

Lőrinc Ákos, az ÉRV. Zrt. vezérigazgatója a rendezvényen az alábbiakat hangsúlyozta:
„Ma már a közműves ivóvíz-szolgáltatás a lakosság teljes köre számára elérhető hazánkban, a közműves szennyvízelvezetéssel ellátottak aránya pedig évről évre növekszik. Az ÉRV. Zrt. elkötelezett a hosszú távú, minőségi szolgáltatásnyújtás mellett. A Társaság fenntarthatósági stratégiájában olyan fejlesztési feladatok szerepelnek, amelyekkel reagálni tud a jelen és a jövő kihívásaira, az ellátást veszélyeztető problémák megoldásával. Az ÉRV. Zrt., az ország első regionális rendszereit több évtizede működtető szolgáltatójaként, az ellátás biztonság fenntartásának egyik eszközeként a regionális hálózatok bővítését szorgalmazza, amelyekkel olyan térségek ellátása is megvalósulhat, ahol a helyi vízbázisok nem megfelelő minőségűek, vagy nincs kellő vízmennyiség.”

Megszakítás